Toeleven naar pasen in een ongekende tijd

Toeleven naar pasen in een ongekende tijd

Beste broeders en zusters in Nunspeet en omgeving,

In deze vastentijd voor Pasen waar veel christenen ervoor kiezen hun leven te versoberen om na te denken over het lijden, sterven en opstaan van Christus hebben wij te maken met een ongekende situatie die Nederland en heel de wereld op haar kop heeft gezet. Door het coronavirus zitten wereldwijd miljoenen mensen thuis en is het leven voor heel veel mensen anders geworden. Bijzonder dat juist in deze vastentijd we eigenlijk allemaal op een bepaalde manier worden stilgezet, en ons leven soberder wordt.

Of we het nu willen of niet, iedereen in Nederland vast op een bepaalde manier in deze tijd waar we nu in leven. Veel van wat we altijd deden kunnen we niet meer doen. Het is een reset, waarin we ons leven kunnen overdenken. Wat doen we met de aandacht, energie en tijd die we enigszins overhouden?

Het Huis van Gebed Nunspeet initieert vanaf 5 april, zeven dagen voor Pasen, een beweging waarin we christenen in Nunspeet en omgeving willen bemoedigen om te gaan of blijven bidden: Juist het gebed om onze ogen te richten op Jezus in deze tijd van angst en bezorgdheid, om te vertrouwen dat God is wie Hij zegt dat Hij is: de Redder van deze wereld.

Laten we samen, eensgezind, bidden dat God hoop en licht zal geven wanneer het om ons heen donker is. Doe mee en strek je uit, in gebed, tot onze God in deze tijd.

Wat kun je nu al doen? Bid onderstaande Psalm over ons en onze omgeving uit. Pak je Bijbel er eens bij en bid de overige verzen ook!

Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten, zal overnachten in de schaduw van de Almachtige. Ik zeg tegen de HEERE: Mijn toevlucht en mijn burcht, mijn God, op Wie ik vertrouw! Psalm 91:1 – 2

Let op elkaar en weet dat God op een ieder van jullie ziet.

Jonathan Varwijk namens Huis van Gebed Nunspeet

Zie de activiteiten via deze link.